Szchenyi Fejlesztsek

Aktuális hírek

Lehetek-e csak „elég jó”? A mentálisan biztonságos környezet szükségessége a nevelésben

Az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központjának hírlevelében nemrég jelent meg intézetvezetőnk, Szabó Judit Izabella írása, amely a gyerekkori- fiatalkori, mentálisan biztonságos környezet szükségességéről beszél.

A család − mint elsődleges szocializációs színtér, valamint a pedagógiai színtér szerepét boncolgatva, arra mutat rá, hogy a folyton változó világunkban, a vírus árnyékában egy új kihívás, új lehetőség jelenik meg a szülők és pedagógusok előtt, hogy iránymutatásai biztatást adjanak, hogy helytállásuk példa legyen, hogy tapasztalataik, bölcsességük valódi véleményvezérré tegye őt azok számára is, akik előtt nem állnak jó példaképek. A felnőtteknek a példamutatás és a hitelesség miatt óriási felelősségük van a gyerekek felé. Mindemellett szükség van egy jó közösségre, amely ki tudja bontani minden tagjából a legjobbat.

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/pok/Pecs/2021/Kiadvany_tavasz.pdf

Sikeresen zajlik alapítványunk jótékonysági adománygyűjtése

2021. november 16-tól keddi és pénteki napokon a bonyhádi piactéren, a Civil Addiktológiai Központ, Szenvedélybetegek Nappali Intézménye előtt, egy tál forró gulyással várjuk a járókelőket. Az ételt volt ellátottjaink készítik és szolgálják fel. Ezeken az alkalmakon lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre, információ adására, intézményünk működésének bemutatására. Az adományból befolyt összeget a rehabilitációs intézményünkben konyhai gépek korszerűsítésére, vásárlására szeretnénk fordítani. Célunk, hogy egy jobb élet mellett egy szakács szakma is kerülhessen a józanodni vágyó srácok kezébe. Amennyiben szívesen támogatnád kezdeményezésünket, de Bonyhádon nem tudunk találkozni az alkalmakon, az adományozást átutalás formájában is megteheted. Számlaszámunk: 11746036-20010393. Számlatulajdonos: KIMMTA. Megjegyzés: Józan gulyás.

Az adománygyűjtés az Emberség Erejével Alapítvány Duplatét 2021 támogatási program keretében valósul meg.

Lehet, hogy egy kép erről: étel és , szöveg, amely így szól: „Kallódó Ifjúságot Mentő Missziós Támogató Alapítvány ADOMANYGYUJTES 2021. november 16-tól december 10-ig minden kedden és pénteken (piacnapon) Bonyhád, Vörösmarty tér 3/2 PIACTÉR”

Új jelentkezőket vár a Zsibriki Drogterápiás Intézet

Portré készült Szabó Judit Izabella munkájáról

2021 júniusában a KARC FM portréműsorának főszereplője, Intézetvezetőnk, Szabó Judit Izabella, addiktológus, református lelkész, volt. A Karcolatban mesélt életéről és bemutatta a szenvedélybetegek különleges világát a műsor riporterének. A vele készült interjút az alábbi linken tekinthető meg: 2021.06.01. – Karcolat – Szabó Judit református lelkész, addiktológus | Karc FM

A siker kulcsa a felelősség vállalása

Év elején a Drogriporter Café vendége, Intézetvezetőnk, Szabó Judit Izbella, addiktológus, református lelkész, volt. A beszélgetés során sok izgalmas és érdekes téma felmerült a függőségekkel, terápiával és megelőzéssel kapcsolatban. Az adást az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.facebook.com/drogriporter/videos/171214151015829

Újrakezdés lehetőségét kínáluk absztinencia mellett elkötelezett, NŐ szenvedélybetegeknek!
A hidasi támogatott lakhatásban NŐ részére lakhatást tudunk biztosítani. Valamint adminisztratív kisegítői munkakőrt függőkel foglalkozó segítő szolgálatnál. Elvárás elkötelezettség a teljes józanság és együttműködés mellett a fejlődésed érdekében.
Várjuk a kérelmedet emailben: hidastamlak@gmail.com címre.

További információ a +36 70 977 1468 telefonszámon.

Civil Addiktológiai Központ tevékenysége

A Kallódó Ifjúságot Mentő Missziós Támogató Alapítvány (KIMMTA) 1990-ben hozta létre Zsibriken a szenvedélybetegek bentlakásos intézményét, a rehabot. Az évek alatt a szolgáltatási köre kibővült, először egy tizenkét férőhelyes támogatott lakhatással, majd 2019-ben a szenvedélybetegek nappali ellátásával a bonyhádi Civil Addiktológiai Központban. A közelmúltban a Szenvedélybetegek nappali ellátásáról, jelent meg egy részletes  cikk egy Tolna megyei hírportálon, valamint Bonyhád Város oldalán.

CAK 

Nem a drog rossz, hanem a fogyasztásának a következményei elviselhetetlenek.

Alapítványunk, szenvedélybetegek számára biztosít egy tizenhárom hónapos benntlakásos kezelést. A közelmúltban jelent meg egy két részes interjú Szabó Judittal, addiktológussal, református lelkésszel, alapítványunk kuratóriumának  vezetőjével, a különböző segítségkérési lehetőségekről,szenvedélybeteg hozzátartozóinak feladatáról, illetve a hatékony drogprevencióról, a gyógyulás folyamatáról.

Az Intézetvezetővel készült interjúkat teljes terjedelmében itt találjátok.

A szenvedélybetegség a kapcsolatrendszer betegsége
A drog nem rossz, hanem veszélyes

Felvétel menete a Zsibriki Drogterápiás Intézetbe a járvány idején

Felvétel menete a Zsibriki Drogterápiás Intézetben
A járványhelyzetre való tekintettel

  • Kérjük a klienseket, hogy a beköltözés előtt menjenek kórházba, a detoxikálás lehetőleg történjen meg.
  • A beköltözés előre megbeszéltek szerint történik.
  • Beköltözést követően a kliensek izolációban, megelőző-elkülönítő elhelyezésben részesülnek.
  • Egészségügyi intézményből, egészségügyi ellátásból átvett klienseket betegszállító vagy hozzátartozó szállítása mellett tudjuk átvenni.

Előgondozással kapcsolatos további információ:
Varga Norbert
Tel.: +36 74 679 587
Beköltözéssel kapcsolatos további információ:
Bogosné Vég Ágnes.
Tel.: + 36 74 523 005

Megértésüket köszönjük.
Szabó Judit Izabella
Intézetvezető

Falunap, Önkéntesek napja 2019

2019-ben is megrendezésre kerül a Szakmai Nyíltnappal egybekötött Falunap Zsibriken!

Program:
10:00 – Nyitó-áhítat
10:30 – Köszöntés, program és helyszínismertetés
11:00 – Előadások: Intézménybemutató, Támogatott Lakhatás
—-Ebédszünet—-
14:00 – Előadások: Önkéntesség, Életút bemutatás
04:00 – Műhelyek: Hozzátartozói csoport, Művészetterápia

Mindemellett: Gyerek programok, Állatsimogató, Sport programok, Büfé, Élő Könyvtár, Élménytraktorozás.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

25 éves a KIMMTA

A 25 éves jublieumi ünnepségen ezen kívül még Topolánszky Ákos és Dr. Kelemen Gábor és Szabó Judit előadása is megtekinthető az alábbi linkeken
Topolánszky Ákos prezentációja
Dr. Kelemen Gábor prezentációja
Szabó Judit prezentációja és a Madrisz 20 prezentációja

Befejeződött a KIMMTA humán infrastruktúra fejlesztési projektje

A református lelkészek és presbiterek által alapított Kallódó Ifjúságot Mentő Missziós Támogató Alapítvány (KIMMTA) több mint húsz éve fejti ki tevékenységét a szenvedélybetegek kezelése, ellátása területén. Az alapítvány 2000-tõl kiemelt közhasznú civil szervezet, mely státusz deklarálja, hogy a szervezet fontos állami feladatot vállal át, amennyiben megszervezi és jogszerűen működteti azokat a szociális ellátásokat, melyekben a szenvedélybetegség hatékonyan kezelhető. Ennek a célnak az érdekében a kezdeni rehabilitációs, bentlakásos kezelési formát az Alapítvány kibővítette a szociális foglalkoztatás intézményen belüli lehetőségével, valamint a reintegrációt segítő 12 fős támogatott lakhatással, mely Hidas községben vehető igénybe. Emellett drogprevenciós és egészségfejlesztő előadás-sorozatokat valósít meg a megye több általános és középiskolájában a Nefi szakmai ajánlását is elsők között kiérdemlő, innovatív KÁTÉ (Kompetencia Alapú Tudatosság Fejlesztés) programmal.

Bonyhád városában fenti célok érdekében drogalternatíva jellegű Klub működik az Alapítvány fenntartásában, biztosítva a környék hátrányos helyzetű gyerekeinek-fiataljainak a szervezett és biztonságos szabadidős programokat.

A Mőcsény-Zsibrik településen található Zsibriki Drogterápiás Intézet, a KIMMTA fenntartásában működő integrált ellátású, vegyes profilú intézmény, amely az egész ország területéről érkező szenvedélybetegeket fogadja.

Az Alapítvány a TÁMOP-6.2.4.B-14/2-2015-0021 számon pályázatot nyújtott be a KIMMTA humán infrastruktúra fejlesztésének támogatása érdekében, mely pályázat támogatást nyert. A 2014. szeptemberben indult projekt 2015. októberében befejeződött. A 7 143 000 Ft támogatással megvalósult projekt által az intézményben ellátottak létszámának 2014. évi növelése miatt jelentkező többletfeladatok ellátásához szükséges szakemberek, nevezetesen 1 fő pszichiáter, 1 fő szociális ápoló-gondozó, illetve 1 fő szociális segítő, biztosításához való hozzájárulás valósult meg.

Social Network Widget by Acurax Small Business Website Designers