Szchenyi Fejlesztsek

Aktuális hírek

GAZDASÁGI VEZETŐ ÁLLÁS

Ha jártas vagy

✔az intézményi gazdálkodásban

✔költségvetési-pályázati elszámolásokban

✔TB- és munkaügyben

✔bérszámfejtésben

✔projektmenedzsmentben

🎓Felsőfokú gazdasági / pénzügyi / számviteli végzettséggel rendelkezel

🔍 Akkor T É G E D keresünk!

👉8 órás bejelentett munkaviszony

👉kultúrált munkakörnyezet

👉változatos feladatok

👉összetartó csapat

Ha rendelkezel az alábbi készségekkel:

➕vezetői / döntéshozatali készség

➕tanulékonyság

➕releváns munkatapasztalat

➕tudsz egyénileg és csapatban is dolgozni

Akkor küldd el a motivációs leveledet és önéletrajzodat nekünk:

✉szabo.judit.izabella@gmail.com

Egyéb információ:

– Bérezés megegyezés szerint)

– munkavégzés helye: Hidas

– +36 30 405 1997 szabo.judit.izabella@gmail.com

Szabó Judit Izabella intézetvezető elérhetősége

JÓZANSÁG DICSÉRETE PLAKETTÁTADÓ ÜNNEPÉLY 2023

Kedves Ismerőseink, Barátaink!

2023. október 21-én délután várunk minden érdeklődőt és barátunkat Budapesten a Hold utcai református templomba a plakettátadó ünnepélyünkre! Ünnepeljük együtt a józanságot, emlékezzünk együtt a józanságban töltött évekre!

Program:
Istentisztelet
Közösség műsora
Ünnepélyes plakettátadó
Állófogadás

Jelentkezés: https://forms.gle/KcTjtFkTkPeaXYeE6

Illetve e-mailben: kimmta25@gmail.com

KIMMTA Munkatársak és a lakók

FEJLESZTŐ FOGLALKOZTATÓK ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA
2023. szeptember 20-án tartották Tordason a Fejlesztő Foglalkoztatók Országos Találkozóját, amelyen alapítványunk munkatársai is részt vettek.
A hiánypótló tanácskozáson lehetőség volt arra, hogy a fejlesztő foglalkoztatásban jártas, érintett, szakmai tudással bíró szociális szakemberek, vezetők, munkatársak megosszák, megvitassák egymással a foglalkoztatáshoz kapcsolódó gondolataikat.
A sokszínű, komplex találkozón, Alapítványunk elnöke, intézetvezetőnk, Szabó Judit Izabella, az Értéket teremteni: a munkarehabilitációtól egészen a kerámiaművészetig szekció társelnökeként beszélt a Zsibriken megvalósuló fejlesztő foglalkoztatásról. A rendezvény kiállított fotómontázson, valamint a szünetben levetített kisfilmen keresztül is megismerhették az érdeklődők az alapítványunk által végzett munkát, a fejlesztő foglalkoztatás gyakorlati megvalósulását.
Köszönjük, hogy új ismeretekkel gazdagodhattunk, hogy megoszthattuk, bemutathattuk tevékenységünket, hogy tapasztalatot cserélhettünk.


A MAGYAR ÉLELMISZERBANK EGYESÜLET SZERVEZETI INFORMÁCIÓS NAPJÁN JÁRTUNK

Alapítványunk 2020 augusztusa óta aktívan együttműködik a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel. A támogatásnak köszönhetően az egyesület napi szinten ingyenes élelmiszeradományt bocsát rendelkezésünkre, melyek hozzájárulnak a Zsibriki Drogterápiás Intézetben élők változatos étkezéséhez, Intézetünk kiadásainak csökkentéséhez.

Az Egyesület munkatársai éves szinten szervezeti napot tartanak, Budapesten, melyre idén szeptember 14-én került sor, amelyen munkatársaink is részt vettek.

A budapesti rendezvényen az ország különböző pontjairól érkezett partnerek megosztották egymással gondolataikat, tapasztalataikat. Az esemény szervezői beszéltek az egyesület további terveiről.

Megállapították, hogy a közös munkát folytatni kell, hiszen a mindennapokban nagy szükség van az egyesület munkájára.

Köszönjük a részvételi lehetőséget és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatását.

SOLA GRATIA! 

Pécsi emelt szintű támogatott lakhatásunkba felépülni vágyókat várunk!

Emelt szintű lakhatást kínálunk azoknak, akik, a pécsi addiktológiai ellátórendszert személyre szabott felépülési tervvel, egyéni mentorálás mellett szeretnék igénybe venni. Elhelyezés egyágyas szobákban, parkosított belső kerttel rendelkező belvárosi házban.

Részletes információ az alább videóban, illetve facebook oldalunkon találtok:
https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR0TKfcbmFMxO8N2u3OdfoO39T5pGM0p5aJSnmm0N9rXRboKTtMG-3DKf80&v=9fcqTV4cuOc&feature=youtu.be

https://www.facebook.com/kimmtatamlakok


———

Plakettátadó

Plakettátadó- A józanság dicsérete 2022

Szeretettel várjuk barátainkat a 2022. november 12-én személyes formában megrendezésre kerülő Plakettátadó ünnepségünkre.

Program:
– Istentisztelet
– Közösség műsora
– Ünnepélyes plakettátadó
– Állófogadás

Az alábbi formákban várjuk a jelentkezéseket

– Telefon: 06/74 409-375 (2-es mellék )
– E-mail: kimmta25@gmail.com, zsibrikkimmta@gmail.com
– Facebookon keresztül (nem elég az “ott leszek”, kérjük Messenger üzenetben vagy bejegyzésben jelezzétek)

———

Újrakezdési lehetőség Támogatott Lakhatásban!

Terápiás múlttal rendelkező józan Férfi szenvedélybetegeket várunk Baranya megyében a hidasi támogatott lakhatásban. Elvárás, elkötelezettség a teljes józanság mellett.

Pár dolog, amit ajánlani tudunk: Egyénre szabott fejlődési út, terápiás közösség, megfizethető lakhatás, Pécs és Szekszárd 30 percen belül megközelíthető.

Várjuk a jelentkezőket e-mailben telefonon: hidastamlak@gmail.com Tel: +36-74-679-587

A Civil Addiktológiai Központ Szenvedélybetegek Nappali Intézménye felvételt hirdet teljes munkaidős, vagy részmunkaidős (napi 8 – 6 órában) pszichológus munkakör betöltésére.

Tisztelt Partnereink!

A Kallódó Ifjúságot Mentő Missziós Támogató Alapítványnál új e-mail címek kerülnek bevezetésre.

A továbbiakban leveleiket tartalom szerint az alábbi címeknek megfelelően várjuk.

  • Alapítvány központi e-mail (általános információk, civil-hatósági-egyházi, illetve fenntartóii levelek, pályázatok) felepules@kimmta.hu
  • Zsibriki Drogterápiás Intézet (mentorok) mentori@kimmta.hu
  • Zsibriki Drogterápiás Intézet beköltözéssel kapcsolatos információk bekoltozes@kimmta.hu
  • Civil Addiktológiai Központ, Szenvedélybetegek Nappali Intézménye (előgondozás, nappali ellátás Bonyhád) cak@kimmta.hu
  • Gazdasági iroda (Hidas, számlázás, pénzügyek, gazdasági részleg, bér-munkaügy központi beszerzés, központi ügyintézés): iroda@kimmta.hu
  • Élelmezés, konyha: konyha@kimmta.hu

———

Nyílt Nap a Zsibriki Drogterápiás Intézetben

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

———

Nemzetközi drogszakmai képzésünk a Dunántúli Napló internetes oldalán!

https://www.bama.hu/pr/2022/01/seychelles-beszamolo-kallodo-ifjusagot-mento-misszios-tamogato-alapitvany?fbclid=IwAR1KKlYgTgWlGQWYwAa0v1UeI01bedx2kih7JrAkNacHdFh8GlNPJrbglxM

———

Sikeres adománygyűjtő projekt az Emberség Erejével Alapítvány támogatásával

Sikeresen lezajlott alapítványunk adománygyűjtő projektje, melynek során hűvös őszi keddi és pénteki napokon intézményünk volt ellátottjai egy tál forró gulyással várták az érdeklődőket a Bonyhádi piactéren.

Az ételt szervezetünk gondozásában lévő ellátottak készítették elő, saját alapanyagból. A tervezett cél érdekében a projektünket előzetes igényfelmérést követően a tervezettek szerint valósítottuk meg.

Józan Gulyás szlogennel vittük végig a kampányt.

Az adományozás során több mint 217 500 Ft-ot sikerült összegyűjtenünk! Banki átutalás formájában 9 fő, adományozott, személyesen, helyszínen kb. 241 fő. Alapítványunk, a Zsibriki Drogterápiás Intézet követői, járultak nagyban hozzá banki utalás formájában ennek az akcióknak az eredményességéhez. Jó tudni, hogy szervezetünknek van egy holdudvarszerű támogatói köre, akikre támaszkodhatunk, ha pozitív üzeneteket tartalmazó kampányokat szervezünk. Az a célkitűzés, hogy közelebb kerüljünk a bonyhádi lakossághoz, a kampány sikerességének köszönhetően megvalósult.

Úgy véljük, hogy hatékonyan tudtuk elérni azt a célcsoportot, akik támogatásukkal hozzájárultak célkitűzéseinkhez, az alapítvány tulajdonában levő tűzhelyek modernebbre cseréléséhez.

Az adományozói adatbázisunkat a banki átutalás 7 személyével bővítettük ki. Az akció sikerességén felbuzdulva már tervezzük a következő adománygyűjtő projektünket. Köszönjük az Emberség Erejével Alapítvány támogatását, minden önkéntes munkáját, aki hozzájárult a projekt sikerességéhez.

———

Előadssorozat a családról

2021-22-ben egy olyan előadás- és beszélgetéssorozatra hívunk minden érdeklődőt, amelyben a családról alkotott elképzelésinket, a családok működését, szerveződését járjuk körül. Beszélgetünk arról, hogy mit jelent a bizalom, az intimitás, a szeretet, a nyitott kommunikáció, vagy épp hogyan találunk, vagy nem találunk önmagunkra családi történeteink hálózatában. Azt is körüljárjuk, hogy nem csak az egyénre van hatással a család, hanem a család működését is alapvetően befolyásolja minden egyes tagjának fejlődése, krízise vagy változása.

———

Nemzetközi drogszakmai képzés a Kallódó Ifjúságot Mentő Missziós Támogató Alapítvány vezetésével

„Képzés és működő terápiás gyakorlat bemutatása a magyarországi drogkezelés szakterületén”

Előzmények

A Seychelles-i szigetállamnak komoly kihívást jelent az emelkedő heroin fogyasztás és nemzetközi együttműködő partnert kerestek egy rehabilitációs program beindításához, fejlesztéséhez. Ennek jegyében Louis Sylvestre Radegonde, a Seychelle Köztársaság külügy- és turisztikai minisztere 2021. július 2-ai budapesti látogatásán kérte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől Magyarország támogatását az ügyben. Miniszter úr ígéretének végrehajtása érdekében Mészáros Zsolt nagykövet 2021. július 21-23. között Victoriában személyes megbeszélést folytatott Bernard Valentin egészségügyi államtitkárral a magyar segítség gyakorlatba ültetéséről.

Több területen is fontos megállapodások jöttek létre Magyarország és a Seychelle Köztársaság között, amelyek hozzájárulnak majd az indiai-óceáni szigetállam biztonságához és stabilitásához. 20221 novemberében megállapodás született arról, hogy Magyarország drogprevenciós szakemberek, egészségügyi dolgozók, orvosok és pszichológusok képzésével fogja segíteni a Seychelle-szigetek kábítószerellenes küzdelmét.

Ennek a gyakorlati megvalósulásaként a Kallódó Ifjúságot Mentő Missziós Támogató Alapítvány drogszakmai képzést valósított meg Seychelles-i egészségügyi szakemberekből álló 7 fős delegáció részére 2021 december 6- 15 közötti időszakban Pécsett és Budapesten, illetve az ezen városok vonzáskörzetében levő drogkezelő helyek színterein.

A képzés szükségszerű elméleti hátteret, valamint intézménylátogatást és jó gyakorlatok bemutatását tartalmazta, a prevenció, rehabilitáció és reszocializáció területéről.

Megvalósulás

A képzés résztvevői két nappal a tervezett kezdés előtt érkeztek Magyarországra, mely helyzetet sikerült a pécsi szálláshely lehetőségeinek köszönhetően optimálisan orvosolni. A repülőtérről a helyettes államtitkár urat az Alapítvány vezetője, a másik irányból érkező delegációt a képzésben résztvevő két KIMMTA munkatárs szállította a képzés helyszínére. Az előállt helyzet lehetőséget adott a pihenésre, Pécsen a Zsolnay negyed meglátogatására még a képzés indulása előtt és a pécsi Playback Színház előadására, mely egy interaktív, helyzeteket és érzéseket bemutató visszajátszó színpadi technikával az ismerkedést és csapatépítést szolgálta.

 A szállást biztosító Sándor Hotel konferenciatermében zajlottak az előadások a PTE Társadalomtudományi Kar Reflektív Addiktológiai szakember képzésének választott témaköreiben.    Dr. Szemelyácz János,  Phd.Dr.  Madácsy József, Kárpáti Tamás és Dr. Widder Szilvia tartották az előadásokat kétszer 90 perc időtartamban. Az addikciók medikális kezelése mellett a rövid intervenciós technikák, a mentalizációs terápiás technika, a 12 lépéses önsegítő felépülési programok, a családterápiás intervenciók és a rendszerszemlélet szerepe az addikciók kezelésében volt az előadások témája.

Délután intézménylátogatások keretében a KIMMTA integrált ellátásait, (rehabilitáció, nappali ellátás, támogatott lakhatás) a Bethánia rehabilitációs intézetet látogattuk végig, amely intézmények Pécs vonzáskörzetében találhatók, valamint a pécsi Bázis Addiktológiai Szolgálat felépülőivel volt csoportos beszélgetés.

A programokat a KIMMTA három munkatársa mellett két tolmács is kísérte, támogatta szervezésben, megértésben.

Szombaton Budapestre utazott a delegáció, ahol a Hold utcai Hotel President biztosított szállást és képzési helyszínt. Délben a Parlament látogatásában Kósa Ádám, a Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről külön VIP jeggyel és engedéllyel kísérte a csoportot és így a Minisztérium segítségével külön idegenvezetéssel sikerült a gyönyörű épületet körbejárni.

Vasárnap a Seychelles-i delegáció városnéző buszos kiránduláson és este dunai hajózáson vett részt, valamint szabadprogramokon kísértük őket. 

December 13-án és 14-én a prevenció témakörében folytatódott a képzés Dr. Felvinczi Katalin és Sebestyén Edit angol nyelvű előadásával. A vendégek ellátogattak a székesfehérvári Egészségdokk Alapítványhoz, ahol az intézmény sokrétű, integrált működését, valamint egy tapasztalati segítő életútját ismerték meg.

December 14-én Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár hivatalában fogadta Dr. Bernard Valentin Seychelles-i helyettes államtitkár vezette delegáció néhány tagját. A felek szakmai megbeszélést folytattak.

Az előadások anyagai még a tréning alatt megküldésre kerültek online a delegáció részére segítve ezzel a tudásanyag helyi elterjesztését.

Az előadásokat követő beszélgetések, közös ebédek, esték lehetőséget adtak arra, hogy jobban megismerjük a delegáció munkáját, a szigeteken lévő legégetőbb problémákat.

Nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy egy felkészült, jól képzett team a vendégünk, akiknek a tervezett jövő középpontjában szintén a klienscentrikus, bio-pszicho-szociális megközelítés áll.  A képzés hatására az integrált ellátások fontossága, a különböző felépülési szemléletek integratív szemlélete, és a személyes motiváció elősegítése került fókuszba. A magyarországi példák, a látogatott intézmények az elméleti tudás gyakorlati megvalósulását tudták bemutatni.

Bízunk a projekt sikeres folytatásában, és abban, hogy a Magyarországon megszerzett szakmai tudást, a megismert felépülési modelleket a szakemberek hazájukban is kamatoztatni, használni tudják.

A tréning ünnepélyes zenés vacsorával zárult, ahol kölcsönösen a megélt tapasztalatok és kellemesen hasznosan töltött idő jelentőségéről tudtunk beszámolni. A résztvevők részére az Alapítvány személyes ajándékokkal igyekezett még emlékezetesebbé tenni a Magyarországon töltött időt.

A visszajelzések szerint a tréning a hozzá fűzött váradalmakat jól teljesítette.

A projekt megvalósítására alapítványunk a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól kapott támogatást.

Köszönet

Köszönjük a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatását, Magyarország Nairobi Nagykövetségének áldozatos erőfeszítéseit az előkészületekben és Dr. Bernard Valentin államtitkár úr elkötelezettségét hazája egészségügyének szolgálatában, melyek nélkül ez a tréning nem jöhetett volna létre.

———

Szabó Judit Izabella, Intézetvezető Zsibriki Drogterápiás Intézet,  KIMMTA kuratóriumi elnök, projekt szakmai vezetője

Lehetek-e csak „elég jó”? A mentálisan biztonságos környezet szükségessége a nevelésben

Az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központjának hírlevelében nemrég jelent meg intézetvezetőnk, Szabó Judit Izabella írása, amely a gyerekkori- fiatalkori, mentálisan biztonságos környezet szükségességéről beszél.

A család − mint elsődleges szocializációs színtér, valamint a pedagógiai színtér szerepét boncolgatva, arra mutat rá, hogy a folyton változó világunkban, a vírus árnyékában egy új kihívás, új lehetőség jelenik meg a szülők és pedagógusok előtt, hogy iránymutatásai biztatást adjanak, hogy helytállásuk példa legyen, hogy tapasztalataik, bölcsességük valódi véleményvezérré tegye őt azok számára is, akik előtt nem állnak jó példaképek. A felnőtteknek a példamutatás és a hitelesség miatt óriási felelősségük van a gyerekek felé. Mindemellett szükség van egy jó közösségre, amely ki tudja bontani minden tagjából a legjobbat.

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/pok/Pecs/2021/Kiadvany_tavasz.pdf

———

Sikeresen zajlik alapítványunk jótékonysági adománygyűjtése

2021. november 16-tól keddi és pénteki napokon a bonyhádi piactéren, a Civil Addiktológiai Központ, Szenvedélybetegek Nappali Intézménye előtt, egy tál forró gulyással várjuk a járókelőket. Az ételt volt ellátottjaink készítik és szolgálják fel. Ezeken az alkalmakon lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre, információ adására, intézményünk működésének bemutatására. Az adományból befolyt összeget a rehabilitációs intézményünkben konyhai gépek korszerűsítésére, vásárlására szeretnénk fordítani. Célunk, hogy egy jobb élet mellett egy szakács szakma is kerülhessen a józanodni vágyó srácok kezébe. Amennyiben szívesen támogatnád kezdeményezésünket, de Bonyhádon nem tudunk találkozni az alkalmakon, az adományozást átutalás formájában is megteheted. Számlaszámunk: 11746036-20010393. Számlatulajdonos: KIMMTA. Megjegyzés: Józan gulyás.

Az adománygyűjtés az Emberség Erejével Alapítvány Duplatét 2021 támogatási program keretében valósul meg.

Lehet, hogy egy kép erről: étel és , szöveg, amely így szól: „Kallódó Ifjúságot Mentő Missziós Támogató Alapítvány ADOMANYGYUJTES 2021. november 16-tól december 10-ig minden kedden és pénteken (piacnapon) Bonyhád, Vörösmarty tér 3/2 PIACTÉR”

———

Új jelentkezőket vár a Zsibriki Drogterápiás Intézet

———

Portré készült Szabó Judit Izabella munkájáról

2021 júniusában a KARC FM portréműsorának főszereplője, Intézetvezetőnk, Szabó Judit Izabella, addiktológus, református lelkész, volt. A Karcolatban mesélt életéről és bemutatta a szenvedélybetegek különleges világát a műsor riporterének. A vele készült interjút az alábbi linken tekinthető meg: 2021.06.01. – Karcolat – Szabó Judit református lelkész, addiktológus | Karc FM

———

A siker kulcsa a felelősség vállalása

Év elején a Drogriporter Café vendége, Intézetvezetőnk, Szabó Judit Izbella, addiktológus, református lelkész, volt. A beszélgetés során sok izgalmas és érdekes téma felmerült a függőségekkel, terápiával és megelőzéssel kapcsolatban. Az adást az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.facebook.com/drogriporter/videos/171214151015829

———

Újrakezdés lehetőségét kínáluk absztinencia mellett elkötelezett, NŐ szenvedélybetegeknek!
A hidasi támogatott lakhatásban NŐ részére lakhatást tudunk biztosítani. Valamint adminisztratív kisegítői munkakőrt függőkel foglalkozó segítő szolgálatnál. Elvárás elkötelezettség a teljes józanság és együttműködés mellett a fejlődésed érdekében.
Várjuk a kérelmedet emailben: hidastamlak@gmail.com címre.

További információ a +36 70 977 1468 telefonszámon.

———

Civil Addiktológiai Központ tevékenysége

A Kallódó Ifjúságot Mentő Missziós Támogató Alapítvány (KIMMTA) 1990-ben hozta létre Zsibriken a szenvedélybetegek bentlakásos intézményét, a rehabot. Az évek alatt a szolgáltatási köre kibővült, először egy tizenkét férőhelyes támogatott lakhatással, majd 2019-ben a szenvedélybetegek nappali ellátásával a bonyhádi Civil Addiktológiai Központban. A közelmúltban a Szenvedélybetegek nappali ellátásáról, jelent meg egy részletes  cikk egy Tolna megyei hírportálon, valamint Bonyhád Város oldalán.

CAK 

———

Nem a drog rossz, hanem a fogyasztásának a következményei elviselhetetlenek.

Alapítványunk, szenvedélybetegek számára biztosít egy tizenhárom hónapos benntlakásos kezelést. A közelmúltban jelent meg egy két részes interjú Szabó Judittal, addiktológussal, református lelkésszel, alapítványunk kuratóriumának  vezetőjével, a különböző segítségkérési lehetőségekről,szenvedélybeteg hozzátartozóinak feladatáról, illetve a hatékony drogprevencióról, a gyógyulás folyamatáról.

Az Intézetvezetővel készült interjúkat teljes terjedelmében itt találjátok.

A szenvedélybetegség a kapcsolatrendszer betegsége
A drog nem rossz, hanem veszélyes

———

Felvétel menete a Zsibriki Drogterápiás Intézetbe a járvány idején

Felvétel menete a Zsibriki Drogterápiás Intézetben
A járványhelyzetre való tekintettel

  • Kérjük a klienseket, hogy a beköltözés előtt menjenek kórházba, a detoxikálás lehetőleg történjen meg.
  • A beköltözés előre megbeszéltek szerint történik.
  • Beköltözést követően a kliensek izolációban, megelőző-elkülönítő elhelyezésben részesülnek.
  • Egészségügyi intézményből, egészségügyi ellátásból átvett klienseket betegszállító vagy hozzátartozó szállítása mellett tudjuk átvenni.

Előgondozással kapcsolatos további információ:
Varga Norbert
Tel.: +36 74 679 587
Beköltözéssel kapcsolatos további információ:
Bogosné Vég Ágnes.
Tel.: + 36 74 523 005

Megértésüket köszönjük.
Szabó Judit Izabella
Intézetvezető

———

Falunap, Önkéntesek napja 2019

2019-ben is megrendezésre kerül a Szakmai Nyíltnappal egybekötött Falunap Zsibriken!

Program:
10:00 – Nyitó-áhítat
10:30 – Köszöntés, program és helyszínismertetés
11:00 – Előadások: Intézménybemutató, Támogatott Lakhatás
—-Ebédszünet—-
14:00 – Előadások: Önkéntesség, Életút bemutatás
04:00 – Műhelyek: Hozzátartozói csoport, Művészetterápia

Mindemellett: Gyerek programok, Állatsimogató, Sport programok, Büfé, Élő Könyvtár, Élménytraktorozás.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

———

25 éves a KIMMTA

A 25 éves jublieumi ünnepségen ezen kívül még Topolánszky Ákos és Dr. Kelemen Gábor és Szabó Judit előadása is megtekinthető az alábbi linkeken
Topolánszky Ákos prezentációja
Dr. Kelemen Gábor prezentációja
Szabó Judit prezentációja és a Madrisz 20 prezentációja

———

Befejeződött a KIMMTA humán infrastruktúra fejlesztési projektje

A református lelkészek és presbiterek által alapított Kallódó Ifjúságot Mentő Missziós Támogató Alapítvány (KIMMTA) több mint húsz éve fejti ki tevékenységét a szenvedélybetegek kezelése, ellátása területén. Az alapítvány 2000-tõl kiemelt közhasznú civil szervezet, mely státusz deklarálja, hogy a szervezet fontos állami feladatot vállal át, amennyiben megszervezi és jogszerűen működteti azokat a szociális ellátásokat, melyekben a szenvedélybetegség hatékonyan kezelhető. Ennek a célnak az érdekében a kezdeni rehabilitációs, bentlakásos kezelési formát az Alapítvány kibővítette a szociális foglalkoztatás intézményen belüli lehetőségével, valamint a reintegrációt segítő 12 fős támogatott lakhatással, mely Hidas községben vehető igénybe. Emellett drogprevenciós és egészségfejlesztő előadás-sorozatokat valósít meg a megye több általános és középiskolájában a Nefi szakmai ajánlását is elsők között kiérdemlő, innovatív KÁTÉ (Kompetencia Alapú Tudatosság Fejlesztés) programmal.

Bonyhád városában fenti célok érdekében drogalternatíva jellegű Klub működik az Alapítvány fenntartásában, biztosítva a környék hátrányos helyzetű gyerekeinek-fiataljainak a szervezett és biztonságos szabadidős programokat.

A Mőcsény-Zsibrik településen található Zsibriki Drogterápiás Intézet, a KIMMTA fenntartásában működő integrált ellátású, vegyes profilú intézmény, amely az egész ország területéről érkező szenvedélybetegeket fogadja.

Az Alapítvány a TÁMOP-6.2.4.B-14/2-2015-0021 számon pályázatot nyújtott be a KIMMTA humán infrastruktúra fejlesztésének támogatása érdekében, mely pályázat támogatást nyert. A 2014. szeptemberben indult projekt 2015. októberében befejeződött. A 7 143 000 Ft támogatással megvalósult projekt által az intézményben ellátottak létszámának 2014. évi növelése miatt jelentkező többletfeladatok ellátásához szükséges szakemberek, nevezetesen 1 fő pszichiáter, 1 fő szociális ápoló-gondozó, illetve 1 fő szociális segítő, biztosításához való hozzájárulás valósult meg.

Social Network Widget by Acurax Small Business Website Designers